<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8048503654020264196\x26blogName\x3dBadan+Latihan+Dakwah+Islamiah+(BALADI...\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://baladi-malaysia.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://baladi-malaysia.blogspot.com/\x26vt\x3d-8768871991055156598', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 

MENU

INTRANET

INTERAKSI

ARTIS KAMI

DOWNLOAD

PROMOSI

TERKINI

TERKUMPUL

HIPERRANGKAI

BADAR 1 MALAYSIA

GEDUNG NASYID

Jumlah Ziarah

Semenjak
23 Sya'ban 1428 H
4 September 2007 M


Penziarah Online
web tracker

Kempen Boikot Israel

Direktori Halal
Masukkan No.Kod Bar :Radio Ikim.fm
Sahabat BALADI

Assalamualaikum dan Ahlan
Wasahlan, Tetamu. Silakan
Log In atau Daftar.Login with username, password
and session length
Demi Masa

Anugerah Media Islam Negara (AMIN)
Secoret Bicara Dari Unit Penyelenggara ICT dan MULTIMDIA BALADI 2008
 

Syukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurnianya BADAN LATIHAN DAKWAH ISLAMIAH (BALADI), MAAHAD DARUL ANUAR dapat membangun laman webnya tersendiri.

Penerokaan dan pembabitan dalam bidang Teknologi Maklumat Dan Komunikasi (ICT) adalah merupakan satu keperluan semasa yang dapat membantu memenuhi kehendak pasaran termasuk dalam bidang pendidikan dengan lebih pantas dan efisien.

Saya berharap agar guru-guru, pelajar-pelajar dan mereka yang terlibat agar memanfaatkan kelebihan yang ada sebaik mungkin khususnya berkaitan sistem penyampaian maklumat, pengurusan sekolah, profesionalisme guru, kecemerlangan akademik dan akhlak pelajar. Dan sekalong tahniah kepada semua pihak yang telah mengerah keringat melayarkan BALADI dipersada seiring tuntutan semasa.


Penulisan
 
Isnin, 12 Januari 2009

Dealova?

Hmm,ayuh kita gali nasihat tersembunyi di balik lagu terkenal ini,Dealova(kredit pada kay05 atas penghasilan video ini)

Aku ingin menjadi mimpi indah
Dalam tidurmu
Aku ingin menjadi sesuatu
Yang mungkin bisa kau rindu...

Wahai umat Islam,'AKU'lah warga PALESTIN...dalam 'mimpi' kalian,yang ingin menegakkan kalimah ALLAH di bumi Anbiya' ini..malangnya tinggal mimpi indah sahaja...adakah perlu Gaza dibom baru kamu TERSENTAK...teriak-teriak kecil yang tak bisa menggugah keparat Zionis... barulah ghairah memikirkan ISU UMMAH INI!!!

Aku ingin menjadi sesuatu
Yang selalu bisa kau sentuh
Aku ingin kau tahu bahwa aku
Selalu memujamu

Tanpamu sepinya waktu
Merantai hati
Oh… Bayangmu seakan-akan

Alangkah baiknya jika kalian mampu menanggung derita ini bersama,katanya uhibbukum fillah...apakah T.S.U.N.A.M.I di ranah Acheh tak bisa menggetar KESEDARAN di hati kalian?

Tuhan Suruh Umat Nabi Anjak Minda dan Insaf...
Sungguh,SUNGGUH,KAMI PERLUKAN KALIAN!!!Bukan sekadar bebayang...
Hanya dirimu
Yang bisa membuatku tenang
Tanpa dirimu
Aku merasa hilang… dan sepi
Dan sepi…

'AKU' merindui Umar Al-Khattab,mengimpikan Salahuddin Al-Ayubi...namun tak kunjung tiba di balik serban tebal syeikh-syeikh Arab,jauh sekali mengharap Hosni Mubarak menghulurkan ihsan...di mana perginya dikau,wahai fityan Muslimin dan Muslimat?GENERASI HARAPAN UMAT!

Kau seperti nyanyian dalam hatiku yang
Memanggil rinduku padamu
Seperti udara yang kuhela kau selalu ada

Selalu ada…
Kau selalu ada…
Selalu ada…
Kau selalu ada…

Sya… na na na…

Ya,jauh di sudut hati kami hargai keprihatinan'mu'.Walau teriak-teriak itu tak mampu menghancurkan Amerika,atau memusnahkan Israel...apa yang kau hulur, dari bantuan $1 billion atau perubatan MERCY, hingga sekecil-kecil Qunut Nazilah,yang masih membuatkan kami bernafas(walau sesak)dengan kebesaran rahmat-Nya...ummati,ummati,kau selalu ADA walau TAK PUNYA DAYA...

...dan seperti akhir lagu tersebut yang masih tidak jelas maknanya,begitu juga nasib rakyat PALESTIN...begitu juga hala tuju UMAT ISLAM!

nota:Let's check at the barcode at the items we buy.The first three digits of the code shows us where the products actually come from...
729 Israel
570 - 579 Denmark (i.e. 570, 571... 579)
870 - 879 Netherlands (i.e. 870,871... 879)
300 - 379 France
700 - 709 Norway
400 - 440 German
This useful tips remind me to a suggestion(here) at the PPIM's website.I wonder,when the PPIM's(Persatuan Pengguna Islam Malaysia)name will change(Persatuan PENGELUAR/ PEMASAR Islam Malaysia)?

Label:

0 Komen Dan Pandangan :

Catat Ulasan

<< Hadapan


Rekabentuk oleh nurofislam untuk Badan Latihan Dakwah Islamiyah(BALADI)
© 2007-2011 Hakcipta Terpelihara. Di bawah penjagaan Allah. Pastikan anda tidak melakukan sesuatu di luar syarie ketika melayari website ini.