<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8048503654020264196\x26blogName\x3dBadan+Latihan+Dakwah+Islamiah+(BALADI...\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://baladi-malaysia.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://baladi-malaysia.blogspot.com/\x26vt\x3d-8768871991055156598', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 

MENU

INTRANET

INTERAKSI

ARTIS KAMI

DOWNLOAD

PROMOSI

TERKINI

TERKUMPUL

HIPERRANGKAI

BADAR 1 MALAYSIA

GEDUNG NASYID

Jumlah Ziarah

Semenjak
23 Sya'ban 1428 H
4 September 2007 M


Penziarah Online
web tracker

Kempen Boikot Israel

Direktori Halal
Masukkan No.Kod Bar :Radio Ikim.fm
Sahabat BALADI

Assalamualaikum dan Ahlan
Wasahlan, Tetamu. Silakan
Log In atau Daftar.Login with username, password
and session length
Demi Masa

Anugerah Media Islam Negara (AMIN)
Secoret Bicara Dari Unit Penyelenggara ICT dan MULTIMDIA BALADI 2008
 

Syukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurnianya BADAN LATIHAN DAKWAH ISLAMIAH (BALADI), MAAHAD DARUL ANUAR dapat membangun laman webnya tersendiri.

Penerokaan dan pembabitan dalam bidang Teknologi Maklumat Dan Komunikasi (ICT) adalah merupakan satu keperluan semasa yang dapat membantu memenuhi kehendak pasaran termasuk dalam bidang pendidikan dengan lebih pantas dan efisien.

Saya berharap agar guru-guru, pelajar-pelajar dan mereka yang terlibat agar memanfaatkan kelebihan yang ada sebaik mungkin khususnya berkaitan sistem penyampaian maklumat, pengurusan sekolah, profesionalisme guru, kecemerlangan akademik dan akhlak pelajar. Dan sekalong tahniah kepada semua pihak yang telah mengerah keringat melayarkan BALADI dipersada seiring tuntutan semasa.


Penulisan
 
Selasa, 6 Oktober 2009

Akhirnya..05 OKTOBER - Alhamdulillah syukur ke hadrat ilahi dengan limpah kurnianya ana di izinkan lagi untuk menulis posting kali ini, walaupun hajat untuk menghentikan seketika untuk lebih menumpukan kepada pelajaran memandangkan SPM yang bakal menjelma. Antara yang mendorong untuk menulis kali ialah pada tarikh di atas (5 Oktober) akhirnya ana telah di datangi sepucuk surat. Ana ingat bermula dari hari raya pertama lagi rasanya ana menunggu sepucuk surat tersebut. Sampailah satu masa ana mula rasa macam rezeki bukan milik ana kali ini dan dengan sebab itulah wujud posting harapan cuma debu sebelum ini. Tapi ana terus sabar dan menunggu juga walaupun hati dan harapan memikirkan ianya sudah menjadi debu. Tapi kerana indahnya iman benarlah firman Allah, Innallaha Ma'as Sobirin.. maksudnya, Sesungguhnya Allah bersama orang yang sabar.. Itulah kebesaran Allah tentang apa yang di gariskan-Nya dan Islam.. Dan satu lagi firman allah yang bermaksud, "Wahai orang-orang yang beriman, Kalau kamu membantu agama allah, nescaya Allah membantu kamu mencapai kemenangan." Pasti antum/antunna semua tertanya-tanyadan terpinga-pinga apakah surat yang ana nantikan sangat itu. Sebenarnya bukan surat apa-apa pun cuma surat terpilih sebagai pencalonan akhir (finalist) bagi Anugerah Media Islam Negara (AMIN). Untuk pengetahuan sebelum ini ana ada juga menghantar penyertaan untuk menyertai AMIN kali ke 3 ini, iaitu dalam kategori Anugerah Laman Web/Blog Organisasi Berunsur Islam Terbaik (Blog BADAN LATIHAN DAKWAH ISLAMIAH (BALADI) - http://www.baladi-malaysia.blogspot.com) dan Anugerah Laman Web/Blog Persendirian Berunsur Islam Terbaik (Blog ana sendiri - http://www.ibnuyusuf.blogspot.com).. Tetapi tak tahulah samada terpilih kedua-duanya atau satu sahaja. Apa-apa pun sama-sama kita nantikan pada malam ini keputusannya.. kepada mereka yang tinggal di kawsa Selangor/KL dan terutamanya anda semua di jemput hadir ke MALAM ANUGERAH MEDIA ISLAM NEGARA (AMIN) bertempat di PUSAT KONVESYEN ANTARABANGSA PUTRAJAYA (PICC) yang akan berlangsung pada jam 8.30 malam. Insya'allah juga akan di tayangkan secara langsung di tv1 atau tv 2.. Akhir kata, moga-moga tiang-tiang dakwah yang kita dirikan ini menjadi sebuah menara kepada kita semua. Doakan kejayaan kita bersama, innallaha ma'ana..

Wassalam alayk

Label: ,

0 Komen Dan Pandangan :

Catat Ulasan

<< Hadapan


Rekabentuk oleh nurofislam untuk Badan Latihan Dakwah Islamiyah(BALADI)
© 2007-2011 Hakcipta Terpelihara. Di bawah penjagaan Allah. Pastikan anda tidak melakukan sesuatu di luar syarie ketika melayari website ini.