<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8048503654020264196\x26blogName\x3dBadan+Latihan+Dakwah+Islamiah+(BALADI...\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://baladi-malaysia.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://baladi-malaysia.blogspot.com/\x26vt\x3d-8768871991055156598', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 

MENU

INTRANET

INTERAKSI

ARTIS KAMI

DOWNLOAD

PROMOSI

TERKINI

TERKUMPUL

HIPERRANGKAI

BADAR 1 MALAYSIA

GEDUNG NASYID

Jumlah Ziarah

Semenjak
23 Sya'ban 1428 H
4 September 2007 M


Penziarah Online
web tracker

Kempen Boikot Israel

Direktori Halal
Masukkan No.Kod Bar :Radio Ikim.fm
Sahabat BALADI

Assalamualaikum dan Ahlan
Wasahlan, Tetamu. Silakan
Log In atau Daftar.Login with username, password
and session length
Demi Masa

Anugerah Media Islam Negara (AMIN)
Secoret Bicara Dari Unit Penyelenggara ICT dan MULTIMDIA BALADI 2008
 

Syukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurnianya BADAN LATIHAN DAKWAH ISLAMIAH (BALADI), MAAHAD DARUL ANUAR dapat membangun laman webnya tersendiri.

Penerokaan dan pembabitan dalam bidang Teknologi Maklumat Dan Komunikasi (ICT) adalah merupakan satu keperluan semasa yang dapat membantu memenuhi kehendak pasaran termasuk dalam bidang pendidikan dengan lebih pantas dan efisien.

Saya berharap agar guru-guru, pelajar-pelajar dan mereka yang terlibat agar memanfaatkan kelebihan yang ada sebaik mungkin khususnya berkaitan sistem penyampaian maklumat, pengurusan sekolah, profesionalisme guru, kecemerlangan akademik dan akhlak pelajar. Dan sekalong tahniah kepada semua pihak yang telah mengerah keringat melayarkan BALADI dipersada seiring tuntutan semasa.


Penulisan
 
Jumaat, 27 Februari 2009

Al-Fatihah atas pemergian sahabat kita saudara ADIB

JUMAAT, 27 Feb 09 - Salam alayk, berita sedih. Saudara kita Mohd Adib yang juga merupakan bekas pelajar Maahd Darul Anuar telah pulang ke rahmatullah pada malam tadi. Arwah meninggal pada hari jumaat malam lingkungan pada pukul 9.00 malam ketika beliau dalam perjalanan pulang dari masjid bersama 2 orang adiknya menaiki motor. Kematiannya berpunca daripada kemalangan jalan raya dilanggar oelh sebuah kereta. Ketiga-tiga beradik maut di tempat kejadian serta merta. Arwah Adib di dapati pecah kepala dan perut terburai. Yang leveh menyatkan lagi arwah terseret sejauh 61 meter. Berita tentang kematian sahabat kita ini juga turut terampang di dada akhbar sperti berita harian dan juga berita (Buletin Utama, TV3).Bersama kita doakan moga rohnya dicucuri rahmat..


Maklumat tentang arwah:
-Wan Mohd Adib Bin Wan Ahmad
-Tinggal di Kampung Bukit Mas, Tanah Merah, Kelantan
- Belajar di Tingakat 2 ketika di Maahad Darul Anuar (2008)
-Mempunyai 6 adik-beradik, 5 lelaki 1 perempuan
-Turut terkorban adiknya yang ke 5, 10 tahun dan ke 6 berumur 7 tahun.
-Ibunya bekerja sebagai guru sekolah dan bapanya kerja sendiri.

~Al-Fatihah~

Label:

0 Komen Dan Pandangan :

Catat Ulasan

<< Hadapan


Rekabentuk oleh nurofislam untuk Badan Latihan Dakwah Islamiyah(BALADI)
© 2007-2011 Hakcipta Terpelihara. Di bawah penjagaan Allah. Pastikan anda tidak melakukan sesuatu di luar syarie ketika melayari website ini.