<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8048503654020264196\x26blogName\x3dBadan+Latihan+Dakwah+Islamiah+(BALADI...\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://baladi-malaysia.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://baladi-malaysia.blogspot.com/\x26vt\x3d-8768871991055156598', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
 

MENU

INTRANET

INTERAKSI

ARTIS KAMI

DOWNLOAD

PROMOSI

TERKINI

TERKUMPUL

HIPERRANGKAI

BADAR 1 MALAYSIA

GEDUNG NASYID

Jumlah Ziarah

Semenjak
23 Sya'ban 1428 H
4 September 2007 M


Penziarah Online
web tracker

Kempen Boikot Israel

Direktori Halal
Masukkan No.Kod Bar :Radio Ikim.fm
Sahabat BALADI

Assalamualaikum dan Ahlan
Wasahlan, Tetamu. Silakan
Log In atau Daftar.Login with username, password
and session length
Demi Masa

Anugerah Media Islam Negara (AMIN)
Secoret Bicara Dari Unit Penyelenggara ICT dan MULTIMDIA BALADI 2008
 

Syukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurnianya BADAN LATIHAN DAKWAH ISLAMIAH (BALADI), MAAHAD DARUL ANUAR dapat membangun laman webnya tersendiri.

Penerokaan dan pembabitan dalam bidang Teknologi Maklumat Dan Komunikasi (ICT) adalah merupakan satu keperluan semasa yang dapat membantu memenuhi kehendak pasaran termasuk dalam bidang pendidikan dengan lebih pantas dan efisien.

Saya berharap agar guru-guru, pelajar-pelajar dan mereka yang terlibat agar memanfaatkan kelebihan yang ada sebaik mungkin khususnya berkaitan sistem penyampaian maklumat, pengurusan sekolah, profesionalisme guru, kecemerlangan akademik dan akhlak pelajar. Dan sekalong tahniah kepada semua pihak yang telah mengerah keringat melayarkan BALADI dipersada seiring tuntutan semasa.


Penulisan
 
Rabu, 17 Oktober 2007

Aktiviti Sepanjang RAMADHAN..

ASSALAMUALAIKUM wbt...
Insya-allah di sepanjang kita menjalankan ibadah fardhu RAMADHAN pada tahun ini, pihak EXCO BADAN LATIHAN DAKWAH ISLAMIYYAH (BALADI) sedang menjalankan "MAJLIS TADARUS & KHATAM QUR'AN" bersama-sama para-para adik-adik DA'i JUNIOUR BALADI... dan insya-allah untuk yang seterusnya pihak kami akan bersama-sama juga dengan adik-adik pelajar TINGKATAN 2 TAHFIZ.. Bagi pelajar-pelajar TAHFIZ yang ingin mengetahui NAQIB-NAQIB mereka bolehlah bersuar dengan saudara, MUHAMMAD UWAIS AL-QARNI ISMAIL... dan insya-allah juga pihak kami akan cuba memasuki list nama pelajar & NAQIBNYA untuk pelajar TAHFIZ.. Dan Pada sebelah petangnya pada tiap-tiap hari AHAD
lepas daripada menunaikan solat fardhu asar, Semua anggota BALADI termasuk A'milin Dan Da'i Juniour akan berkumpul di tingkat atas masjid bagi sesi TAZKIRAH RAMADHAN BALADI..


TADARUS RAMADHANIKRAM, PENDAKWAH MUDA (DJ-FC) yang
berani bersuara... -TAZKIRAH RAMADHAN BALADI


Pengumuman keduanya, BULETIN edisi RAMDHAN tlah pun diterbitkan. kepada mana-mana warga MADA yang hendak membelinya boleh lah berjumpa dengan saudara NIK MOHD SYAMIM IYLIA atau MUHAMMAD UWAIS AL-QARNI dgn harga 50 sen..

Akirnya, Pada bila-bila masa anda memerlukan khidmat BALADI, dari persembahan nasyid, motivasi, tazkirah, akitiviti dan program-program luar hinggalah kepada jururunding persembahan, BALADI ini boleh dihubungi melalui alamat, telefon dan emel. Atau gunakan saja borang di bawah ini:

SETIAUSAHA
BADAN LATIHAN DAKWAH ISLAMIAH,
SMU (A) MAAHAD DARUL ANUAR,
KANPUNG PULAU MELAKA,
16150 KOTA BHARU, KELANTAN

www.baladi-malaysia.blogspot.com

www.friendster.com/baladi
baladi_smuda@yahoo.com.my


p/s: sbrang maklumat terbaru akan diberitakan kmudian.. dan kpd semua plajar yang mengambil peperiksaan pada tahun ini, kami doakan kejayaan anda di dunia dan akhirat.. smoga mumtaz semua, insya-allah..

...Salam Dakwah

Label:

0 Komen Dan Pandangan :

Catat Ulasan

<< Hadapan


Rekabentuk oleh nurofislam untuk Badan Latihan Dakwah Islamiyah(BALADI)
© 2007-2011 Hakcipta Terpelihara. Di bawah penjagaan Allah. Pastikan anda tidak melakukan sesuatu di luar syarie ketika melayari website ini.